TJ Sokol Bělá pod Bezdězem

oddíl házené | muži

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sokol Bělá / muži / články / Turnaj mladších žaček v Mladé Boleslavi – 28.4.2024

téma: mladší žákyně | autor: Hrubas | datum: pondělí 29.4.2024 | zobrazeno: 482x

Turnaj mladších žaček v Mladé Boleslavi – 28.4.2024

Holky z Bělé 


V neděli 28.4.2024 se uskutečnil další mistrovský turnaj mladších žaček, tentokrát v Mladé Boleslavi. Rozlosování nám přisoudilo za soupeře domácí tým a vedoucí celek tabulky Turnov.
Tentokrát jsme měli oslabenou sestavu. Chyběla zraněná Klárka Udatná, nemocná Kája Cibulková a na dovolené byla Ella Sommerová. Navíc s antibiotiky chytala Eliška Bártová a s mírnou teplotou hrála Aneta Strnadová. Z tohoto důvodu nastoupila v poli brankářka Adélka Hoznauerová.

 

Sokol Bělá – TJ HC Mladá Boleslav 18:10 (10:6)
V prvním utkání jsme se střetli s domácím týmem, který je na posledním místě tabulky.
Vstup do utkání se nám podařil, když jsme si hned v úvodu vytvořili náskok tří branek. Bohužel jsme nepředvedli dobrý výkon a tak s námi soupeř držel krok celý první poločas.
Vstup do druhého poločasu se nám podařil a brzy jsme zvýšili naše vedení na 6:14 a utkání v poklidném tempu dovedli do vítězného konce.
V utkání dostaly na spojkách možnost prosadit se především minižákyně, ale bohužel jsme očekávali trochu více. Chtěli jsme si opět vyzkoušet spolupráci dvojic, což se ve druhém poločase i dařilo, ale náš výkon rozhodně nebyl dobrý.
I přes menší vytížení se nejvíce střelecky dařilo Terce a Zuzce, dobré utkání odehrála Lucka a Aneta. Bohužel ostatní holky zůstaly za očekáváním.
Detail utkání ZDE.

 

Sokol Bělá – TJ Turnov 16:17(8:6)
Ve druhém utkání jsme poměřili síly s vedoucím týmem soutěže TJ Turnov. Na utkání s Turnovem se vždy těšíme, holky ze sebe musí dostat to nejlepší. Navíc jsme chtěli zopakovat vítězství z našeho posledního vzájemného utkání.
Úvod utkání se nám velice podařil. Vytvořili jsme si vedení 5:1. Naše hra se nám dařila, dokázali jsme se tentokrát vypořádat se zataženou obranou soupeřek 6:0. Bohužel se nám koncovka poločasu nepodařila a soupeř snížil na 6:8.
Vstup do druhého poločasu se nám vůbec nepodařil.. Zřejmě nám docházely síly, soupeřky postupně začínaly mít převahu a ve 25 minutě vedly 16:12. V tuto chvíli jsme byli takzvaně na ručník. Po time-outu holky zabojovaly, začaly si opět věřit a v poslední minutě se nám podařilo vyrovnat. Bohužel se soupeřkám podařilo proměnit velice přísně nařízenou sedmičku v závěru utkání, na kterou jsme už nedokázali zareagovat, a tak jsme smolně tentokrát prohráli o gól.
I přes těsnou prohru jsme s naším výkonem velice spokojeni. Holky to všechny odmakaly a daly do utkání své maximum. Takovéto zápasy holky posouvají dále, a proto už se těšíme na další vzájemné utkání.
Skvělé hrála především v útoku Sára, které zdatně sekundovaly Terka a Zuzka. Moc dobrý výkon předvedla i Lucka. Ale jak už jsme psali, pochvalu zaslouží opravdu všechny. Skvělé utkání.
Detail utkání ZDE.

 

Sestava a branky Bělé: Bártová – Austová 10/1, Hašulová 5/1, Hoznauerová, Hrubá 9/1, Charvátová 6, Klímová, Sabolová, Strnadová 4

 

Tradičně tým herně a střelecky táhly Zuzka a Terka, které jsou pro naše družstvo klíčové. Skvělý turnaj odehrála Sára, která skoro jediná zkouší věci z tréninku. Dobrý turnaj odehrála Lucka v pivotu, které se dařilo tradičně v obraně a tentokrát i v útoku. Svůj dobrý standard si odehrála Anetka, která nastoupila s teplotou. Tentokrát se příliš nedařilo Míše a Ize, které se stále snaží dostat do formy po dlouhém zranění. V brance se tradičně dařilo Elišce, dobře zachytala v utkání s MB Adélka. Ta svým výkonem nezklamala ani v utkání s Turnovem, kdy musela nastoupit v útoku.

Z turnaje odjíždíme spokojení především po výkonu ve druhém utkání. Na holkách je vidět, že se neustále zlepšují, což je patrné především ve vzájemných utkání s Turnovem. Na začátku podzimní části nás holky z Turnova přehrávaly rozdílem třídy, přičemž se ani nezapotily. V současné době s nimi hrajeme vyrovnaná utkání a o vítězi rozhoduje především štěstí v koncovce utkání.
Rozhodně budeme pokračovat v tom, co se snažíme dělat doposud. Máme velké rezervy v obraně a ve spolupráci s křídly, které prakticky ignorujeme. Také skoro nevyužíváme střelbu z větší vzdálenosti.

 

Na závěr chceme poděkovat. Nejprve divákům, kteří nás v průběhu celého turnaje nepřetržitě podporovali a vytvořili nám domácí prostředí. Také děkujeme soupeřkám za férovou hru a předvedené výkony. Musíme poděkovat i rozhodčím za řízení utkání a pořadatelům za bezproblémový turnaj.

 

Další turnaj nás čeká 11.5.2024 tentokrát v Poděbradech, kde budou našimi soupeřkami Hudlice, Poděbrady a Mělník.

aktuality

Za posledních 14 dní nenalezeny žádné aktuality!

aktuální výsledky

4.5.

Házená Mělník

Mělník

37

2LSZČ

TJ Sokol Bělá pod Bezdězem

Bělá

31

27.4.

TJ Sokol Bělá pod Bezdězem

Bělá

29

2LSZČ

HK Baník Most

Most

36

20.4.

TJ Sokol Bělá pod Bezdězem

Bělá

30

2LSZČ

TJ Chemička Ústí nad Labem

Ústí n.L.

31

příští utkání

žádné utkání nenalezeno

oslavenci

4.5.

Šídlo Jiří (24)

6.5.

Austová Zuzana (12)

6.5.

Beneš Tomáš (30)

7.5.

Hrdličková Aneta (15)

13.5.

Erben Josef (15)

17.5.

Chocholouš Jakub (17)

18.5.

Myšák Jan (29)

21.5.

Hradiský Lukáš (22)

21.5.

Šírek Jaroslav (32)

24.5.

Do Quoc Anh (13)

27.5.

Loukotka Patrik (16)

31.5.

Sommerová Ella (11)

odkazy

sokol.eu
handball.cz
https://www.handball.cz/regiony/stredocesky

 

 

facebook - Sokol Bělá muži  rajce.net - Sokol Bělá  youtube - Sokol Bělá

partneři a sponzoři našeho oddílu:

Město Bělá pod BezdězemATMOS - Jaroslav Cankař a synNárodní sportovní agenturaStředočeský krajG&F industrial s.r.o.Yoursport s.r.o.Leman SportČeská obec sokolskáZŠ Bělá pod BezdězemZŠ a MŠ Tomáše Ježka Ralsko - KuřívodyCharon - Roman DubecStředočeský krajský svaz házenéSokolovna Music ClubSINSTUDIO s.r.o.,MUDr. Martin ZelenýJaroslav Knap - klempířJUDr. Jiří Cehák